18.5.11

Meil käib vahest külalisi

Meil käib vahest kodus külalisi. Pere on suur ja külalisi tuleb ka lastele, kes on juba täiskasvanud ja vahetevahel külastavad meid vanakesi koos oma sõpradega. Nende hulgast leidub aga veidrikke. Näiteks paluvad kasutada arvutit meilide lugemiseks. Pärast on arvuti taustapilt vahetatud, ikoonid töölaualt kadunud või teises kohas. Arvutile on lisatud uusi programme.

Vetsus tõstetakse käterätikuid ühest kohast teise. Hambaharjad "hulguvad". Vetsupaberi rullid keeratakse teist pidi nii, et seda on raske kasutada (paber tuleb allapoole seina poolt). Isegi vetsupaberi pakenditel on mõnedel pilte, et paber tuleb allapoole seinast eemale.

Nüüd viimati viskasid külalised prügikasti minu delikatessjuust. Ise olin Amsterdamis ja suutnud oma juustu kaitsta. Tegemist oli käsitsi valmistatud porter chedar juustuga, mille olin kalli raha eest ostnud ja koju tassinud Iirimaalt. Jah, välimus oli juustul pisut imelik. Peal oli must vahakord, mis enne söömist ära võetakse ja juust ise oli tumepruunilaiguline. Sellist imeliku välimusega juustu vist Eestis ei müüdagi. Aga see on hea juust! Arvatavasti arvas üks külalistest külmkapis seigeldes, et me oleme juhmakad ja hoiame seal halvaks läinud juustu.

Ma ei usu, et need samad külalised oleks väga rõõmsad kui neile külla lähen ja hakkan nende mööblit ümber tõstma või pesukapis sorima. Aga ega nad mind külla tahagi!