17.12.10

Kodanikud on lüpsilehmad

Kõik raha rahvalt ära! Selline loosung on erinevate riikide valitsustel. Nüüd leiti, et arvutite välistele kõvaketastele tuleb veel üks uus maks juurde panna. See, et seal on juba käibemaks, looduskaitse maks ja muud maksud, ei piisa. Nüüd tuleb veel lisada autoriõigusmaks. Soomes otsustati hinnale lisada 42% autoriõigusmaksuna. Äkki salvestavad kõvaketastele muusikat või videosid.

Aga skulptorid? Tallinna kesklinnas näeb ühe jalutuskäigu ajal päris mitut skulptuuri. Ja kui keegi satub neid juhuslikult vaatama, siis tuleks vaatajalt loomulikult sisse nõuda autoriõigusmaks. Muusika ja videode puhul peavad nüüd maksu maksma ka need, kes oma arvuti välisele kõvakettale salvestavad omad memuaarid või ise tehtud digifotod. Maks võetakse, aga omade salvestatud fotode eest autorimaksu ei saa.

Sedasi tuleks ka harilikule pliiatsile või pastakale panna peale autoriõigusmaks, sest äkki kirjutab selle omanik sellega raamatust maha tsitaadi.

Poliitikutelt ning maksuametnikelt tuleks aga kõik kirjutusvahendid seaduse alusel käest ära võtta, sest muidu kirjutavad järjekordseid totrusi.

Seni olen ametnike arvates kõvaketast ostes kurjategija, keda tuleb igaks juhuks juba ette karistada.

Pisut täpsustusi: 1TB ketta hind tõuseb kaubanduses reaalselt umbes 10 EUR võrra.